keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Odottamattomia tilitapahtumia

Pankeilla on täällä sellainen vinkeä tapa, että ne vahtivat ja suojelevat asiakkaan luottokorttia hanakasti. Epäilyttävistä tilitapahtumista soitetaan perään. Joskus ne epäilyttävät tapahtumat lyövät kortin kiinni välittömästi.

Mikä on tietysti tosi hyvä juttu, jos on vaikka ostanut jotain netissä ja yhtäkkiä korttia käytetään toisella puolella maailmaa.

Toisaalta, jos sattuu olemaan vaikka L.A:n alueella ja kortin oletetaan olevan pääasiassa Bay Arealla, saattaa tapahtua hassuja.

Voi vaikka olla, että tulee muuttaneeksi vuokra-asuntoon, jonka remontti ei valmistu täysin ajoissa, ja sitten on asuttava pari yötä hotellissa. Sitten siellä asunnossa ei odotetusti ole pesukonetta, joten se pitää ostaa. Ja sitten siellä odottamattomasti ei ole myöskään jääkaappia, eikä senkään ostoksen kanssa voi oikein odotella.

Ne pankkipalvelut eivät aina myöskään ole ihan satavarmoja. Voi olla, että jokin maksu näyttäisi tulleen hylätyksi, kun sitä koetetaan tehdä, mutta oikeasti tilille tulee kuitenkin katevaraus. Ja kun se toinen - tai kolmas - yritys sitten menee läpi ja tämä toistuu muutaman pienemmänkin maksun kanssa, niin lopulta näyttää pankin mielestä siltä, että joku on vienyt kortin, asustelee sen turvin hotellissa ja ostelee urakalla sekä kodinkoneita että muuta sälää.

Lopulta saatetaan seistä iltakahdeksalta Vonsin (mikä on paikallinen versio Safewaystä) kassalla ostamassa nälkäisille lapsille ruokaa kahdellakymmenellä dollarilla ja siinä sitä sitten kummastellaan kiinni lävähtänyttä korttia. Jono perässä kasvaa, varmistuspuhelu ei avaakaan korttia, lapset muuttuvat levottomiksi ja kanssaostostelijat näyttävät kuka myötätuntoiselta, kuka epäluuloiselta. Siitäs saavat, mokomat lihapullavarkaat!

Taitaa olla edessä pankkireissu tai pankin vaihto.

2 kommenttia:

  1. Meille käy tätä jatkuvasti varsinkin yhden luottokortin kanssa. Se on sinänsä siitä mainio kortti, että luottovaraa on runsaasti, mutta toisaalta pankki sitten vahtiikin sen käyttöä tarkasti, ettei joutuisi itse väärinkäytösten maksajaksi. Kortti on suljettu useamman kerran kun yhtäkkiä olemme vuorokauden sisällä käyttäneet sitä ensin yhdellä ja sitten toisella puolella maailmaa - niin kuin lomalaiselta voisi odottaakin. Nykyisin pankkia hämmentää se, ettei sitä käytetä viikkokaupalla ja sitten yhtäkkiä taas. Sudanissahan eivät luottokortit toimi mutta lomilla niitä tuleekin sitten käytettyä.

    Että tiedän tuon tunteen ja ärsytyksen. Toivottavasti saatte kortin ja kaikki muutkin asiat toiminaan mitä pikimmin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämäkin asia järjestyy, mutta juuri nyt olisi muutakin hommaa... Pankkiasiat tapaavat kuulua kategoriaan paperiasiat ja ne taas ovat byrokratia-asioita, huokaus. Olen jo tällä viikolla kertaalleen todennut, että shekki on itse asiassa kätevämpi maksuväline, hoidetaanpa tämä maksu sillä. 😄

    VastaaPoista