lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen

Ei tämä oikeastaan ole kai pääsiäisenviettoa edes paikalliseen tapaan. En oikein saa kiinni siitä, miten Suomessa toimisin, enkä taida edes kunnolla tietää, mitä paikallisena tekisin. Onpahan vain pääsiäinen sellaisena, kuin se meille nyt täällä ja tänä vuonna hahmottuu.

Pohjoisessa jokunen Suomi-ystävä teki taas pashat, rahkapiirakat ja mämmit. Siis maltaista asti itse. Ei onnistu multa vieläkään, en edes kuvitellut yrittäväni. Taas yksi perinne, johon lapset eivät kasva kiinni.

Kiirastorstai oli tietysti työpäivä, mitä nyt lapset kevätlomalla koulusta. Perjantai oli mulla työpäivä. Työmatkaliikenne oli tosin kevyintä ikinä - ainoastaan lentokentän tietämillä ruuhkaa - joten aika moni kai sai vapaata. Niin puolisokin, joka oli päivän lasten kanssa ja valmisteli veroilmoituksia. 

Tänään, lankalauantaina, puoliso on töissä. Me tyttöjen kanssa siivottiin, käytiin kaupassa ja suunniteltiin pääsiäismunien maalausta. Jäi suunnitelmaksi.

Kahdessa ruokakaupassa kävin, toinen niistä luomuun ynnä muuhun sellaiseen erikoistunut, eikä kummassakaan ollut meidän standardeihin sopivia munia, joita olisi maalauksen lisäksi voinut myös syödä. Siis ensinnäkin niiden olisi pitänyt olla valkoisia, toisekseen edes virikekanalasta, mieluummin free range, ja luomukaan ei meitä haittaisi. Siis ei. Todettiin yhdessä lasten kanssa, että häkkikananmunia me ei osteta.

Ostettiin sitten askartelukaupasta superlonipalloja ja maalattiin niitä. Toistaiseksi ovat läpimärkiä ja näyttävät lähinnä cake popseilta.

Huomiseksi hankin lammasta ja minttuhyytelöä, jota nyt löysin ihan helposti, vaikka edellisinä vuosina en millään.

Valmisteilla on myös ihan yksityinen pääsiäismunien metsästys. Sellaisia suklaisia yllätysmuniahan täällä ei myydä, ovat vaarallisia ja laittomia. Sen sijaan käytetään muovisia munakuoria, joiden sisään laitetaan karkkia, tarroja tai pikkutavaraa.

Mulla on jossain autotallin ylähyllyllä tallessa edellisvuosien kuoria. Kun mies tulee kotiin, saa nostella vähän laatikoita. Ja huomenna sitten kätken niitä pitkin takapihaa. Yllätykseksi joukkoon pari isompaa lahjaa, joita olen piilotellut autossani jo viikon päivät.

Pääsiäissunnuntain kirkkoon me aiotaan myös, mutta etsitään tällä kerralla uusi kirkko. Olen harmistunut täkäläisen vakiokirkkomme ehtoolliskäytäntöihin, eikä me olla taidettu käydä missään sitten joulun. Puoliso on töissä myös huomenna, joten sekin on sitten tyttöjen reissu. Ehdittäis yhdessä, jos mentäis lähikaupungin rannalla järjestettävään auringonnousun messuun klo 6.30. Lapset vähän pyöritteli silmiään tälle idealle. Itse suunnittelin juoksevani siihen aikaan aamusta, että ehdin muutaman mailin ennen puolison töihinmenoa.

Niin ja väliin vähän talojuttuja. Käväistiin tänään lasten kanssa yhden town housen näytössä, koska siis periaatteessa on ihan normiviikonloppu eikä pääsiäinen rajoita täällä minkään asian aukioloa tai järjestämistä. Sinne taloon ei haluta koiraa, mutta koska talo on ollut tarjolla jonkin aikaa ja sen vuokrahintaakin on jo laskettu (tätä ei pohjoisessa tapahtuisi!), välittäjä lupasi kuitenkin kysyä asiaa. Se olisi meille sitten ensimmäinen talo tällä mantereella, jossa olisi oikea eteinen, eikä ulko-ovi aukeaisi suoraan olohuoneeseen. (On sen ihan ekaksi katsomamme naapurissa.)

Maanantai on tietysti taas jo täysi työpäivä. Ei tässä oikein sellaista suomalaista pyhän tuntua pääse potemaan. Mutta hyvää pääsiäistä kuitenkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti