sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Bad Reference

Nykyisen vuokranantajan kanssa yhteistyö ei ole koskaan sujunut. Kun muutimme tähän taloon, sen korjaukset olivat kesken. Meille ei ollut kerrottu, ettei keittiössä olisi jääkaappia. Suihkut olivat kesken. 

Ja manageri hermostui, kun kysyimme, siivotaanko rakennusjätteet pihalta, tuleeko kylpyhuoneeseen lain vaatima ikkuna, tyhjentääkö joku rakennusjätteitä täynnä olleet roskikset ja maksammeko todella täyttä vuokraa, vaikka heidän työnsä viivästyi meistä riippumattomista syistä.

Vastaanotimme muutaman erittäin epäammattimaisen sähköpostin, ja tämän jälkeen jokainen yhteydenotto on ollut vaikea. Talossa on ollut sitä ja tätä - sadevedet ovat tulvineet sisälle, ilmastointi aiheuttanut terveille ihmisille hengitysvaikeuksia, yläkertaan ilmestynyt termiittien jälkiä, putket tukkeutuneet tuon tuosta ja niin edelleen.

Nyt viimeisimpänä sitten katto, joka on vuotanut kuukausia. Kaikkia korjauksia on täytynyt vaatimalla vaatia, jokainen on ensin tyrmätty sanoen, ettei talossa koskaan aiemminkaan ole sellaista ollut.

Kysyin viikolla, milloin katto korjataan. Sen päällä on nyt ollut muovit kuukausikaupalla - ei kai sekään voi olla katolle hyväksi? Manageri vastasi iltapäivällä tuomalla ilmoituksen vuokrasopimuksen irtisanomisesta. 

Eikä siinä mitään. Tässä asuminen on tuntunut raskaalta. On hyvä päästä eteenpäin. 

Mutta eteenpäin onkin odottamattoman työlästä päästä. Olemme käyneet katsomassa useita asuntoja lähistöltä, toivoen voivamme pitää edes teinin samassa koulussa. Talot ovat olleet kivoja, keskustelut sujuneet hyvin, hakemukset täytetty, enää muodollisuudet jäljellä - ja sitten meille ei ilmoiteta mitään, ei edes vastata puhelimeen. Mitä ihmettä?

Ymmärsimme lopulta, että uudet tahot soittavat vanhoille tahoille. Ja tämä antaa huonot suositukset.

Lauantaina katsastin tyttöjen kanssa unelmataloa. Sijainti ihana, samat koulut, paljon tilaa, pirhanan kallis vain. Juttelin omistajan kanssa, ja sitten puolisokin (joka oli näytön aikaan auttamassa työkaveria muutossa) kävi vielä erikseen. Herttainen täti! Ja lapsetkin käyttäytyivät hyvin.

Jätimme hakemuksen ilman nykyisen managerin nimeä. Sittemmin luin netistä, ettei se ole vuokralain mukaan ok. Omistaja kysyi kauniisti puuttuneita yhteystietoja, ja päätin olla suora. Eipä tässä mitään hävittävääkään kai ole. Ilmoitin suoraan, että sieltä ei tule kauniita sanoja, mutta että tätä edeltäneeltä managerilta tulisi.

Tänään on sunnuntai, joten asia ei etene ennen huomista. Uusi taho on yhteydessä sinne ja tänne, ja samalla me selvitämme, kuinka paljon nykyinen taho vielä aikoo aiheuttaa kiusaa ja kuinka sen vahingon voisi parhaiten paikata.

Joillekin ihmisille ei vain pitäisi antaa vähääkään valtaa.


Näkymä ihanan talon kuistilta alas laaksoon.
4 kommenttia:

  1. Empatiaraivoa täältä. Onko kuulunut mitään vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos empatiasta, Pilvi! Toivoa on ilmassa, tässä saattaa käydä hyvin! Mutta vielä pitää saada nimet paperiin ja shekit herttaisen tädin taskuun.

      Poista