lauantai 8. huhtikuuta 2017

Hassu päivä

Esikoinen tuli teini-ikään viime kuussa. Lapset saavat synttäripäivänään valita ravintolan, jossa käymme perheen kesken syömässä. Teinin toive oli Disneylandissa hänen lempparinsa Caribian Pirates -ajelun keskellä sijaitseva ravintola.

Varattiin sinne pöytä, ja pöytävaraus meni jonnekin muutaman viikon / suunnilleen kuukauden päähän. Silloin kun oltais oltu menossa, puolisolla ja mulla oli kummallakin menossa suunnilleen kolmas flunssa, takana antibioottikuureja ja tamifluta. Puolisolla on edelleen kylki kipeänä noin kahden kuukauden yskimisestä.

Oivalsin silloin, että nyt ei ole hyvä hetki mennä Disneylandiin miljoonien ihmisten keskelle hankkimaan lisää pöpöjä. Teini ei ottanut uutista kovin rauhallisesti, mutta ymmärsi kyllä jollain tasolla, että jos aikuiset olisivat vielä lisää poissa töistä, sitä ei katsottaisi hyvällä.

Niin me sitten siirrettiin varausta, ja oltiin vihdoin menossa Disneylandiin tänään. Kouluissa on nyt menossa kevätlomakausi, ja yksi keskimmäisen hyvistä ystävistä oli tulossa Bay Arealta Disneylandiin sunnuntaina. Me kuultiin tästä torstaina ja todettiin että mikäpä siinä, vietetään sit koko viikonloppu siellä.

Tänään me siinä ratikassa (juna?), joka kulkee parkkialueelta sisäänpääsylle, tultiin ajatelleeksi, että nyt on muuten lauantai. Eihän meidän kausiliput yleensä toimi lauantaisin, miksi ne toimii tänään? Ja tarkistettiin, että ei ne toimikaan.

Suunniteltiin menevämme portille itkemään, että lapsella on synttärit ja meillä on se varaus ja kun me ollaan ulkomaalaisia, niin eihän me ymmärretty. Sit siinä jonossa puoliso tarkisti sen pöytävarauksen ja totesi, että sekin on huomenna.

Mentiin pyörimään huvipuiston ulkopuolella olevalle Downtown Disney -alueelle, siinä on ne hotellit, ravintoloita, kauppoja ja elokuvateatteri itse huvipuiston ulkopuolella. Oli sen verran nolo olo aikuisilla, että ostettiin lapsille legoja ja järkyttävän isot jätskit. Kuitenkin tunnin ajomatka suuntaansa, vaikka puoliso ajaakin moottoriteitä (minä en).

Kotiin lähdettäessä eksyttiin vielä viereiselle outlet-alueelle. Piti käydä vain Gapissa, koska siellä oli tänään iso ale (paitsi ettei outlet-Gapissa tietenkään), mutta ei koskaan päästy Gapiin asti, koska matkalla sinne oli monta muuta houkutusta. Puoliso löysi itselleen kesäiset kengät ja neitoväki ison läjän vaatteita. 

Osoitin suurta itsehillintää, enkä ostanut yhtään juoksuvaatteita, joita en juuri nyt enempää tarvitse. Harkitsin kyllä.

Silloin kun asuttiin pohjoisessa, me tehtiin tällaisia moottoritieajeluja paikasta toiseen suunnilleen joka viikonloppu. Tämänpäiväisen härdellin aikana huomasin, etten edes muista, milloin oltais täällä oltu moottoritiellä perheen kesken. Varmaan silloin, kun käytiin Arizonassa.

Ja oisko tämä yksi syy siihen, miksi viihdymme täällä etelässä paremmin? Meidän asuinalueella kaikki on lähellä, ja yleensä viikonloppuisin käydään ruokakaupassa ja rannalla. Mä en tykkää moottoriteistä.

Mut onhan se kivaa, että joskus on ihan hassu päivä. Ja huomenna uudestaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti