sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Honeymoon @ Big Bear Lake


Me ollaan oltu puolison kanssa yhdessä pian yhdeksän vuotta ja naimisissa yli seitsemän. Aikoinaan haaveiltiin häämatkaa Pariisiin, mutta meillä oli paljon pieniä lapsia ja vain vähän aikaa tai rahaa. Niinpä Pariisiin ei koskaan tullut lähdettyä eikä häämatkaa tehtyä.

Nyt lapset ovat jo aika isoja ja meidän luottolastenhoitaja (vanhan blogin teksteissä mainittu Arkienkeli) tuli meille kesäksi. Olen aina välillä puhunut siitä, että olisi ihanaa viettää aikaa kahden kesken, joten nyt sen teimme. 

Myöhäisessä honeymoonissa on etunsa. Puolison tuntee tosi hyvin, joten yhteisen ohjelman suunnitteleminen on helppoa. Toisen piirteet ja toimintatavat ovat tuttuja. Tietää, milloin pitää saada ruokaa, ettei tule turhaa kinaa.

Oltiin alunperin ajateltu jotakin rantakohdetta, kävelyjä merenrannalla ja loikoilua palmunlehväpedillä, mutta toisaalta, me asutaan siellä. Päädyttiin siis matkaamaan vuorille. 

Me haikattiin. Se oli yllättävän rankkaa, kun lähtijäisiksi oltiin jonkusen kilometrin korkeudessa ja siitä kiivettiin sitten jokunen kilometri ylemmäs. Hengästytti kummasti ja puoliso sai aika helposti mut ymmärtämään, ettei me haluta juosta tässä korkeudessa ja maastossa sunnuntai-aamuna tarjolla ollutta 7 mailin polkujuoksua. (Ks. edellinen teksti urheilusta ja hulluudesta. Mä en olisi ollut siihen kisaan valmis, vaikka se kiinnostikin.)Sitten rentouduttiin. Katsottiin elokuva, ja juteltiin.Syötiin hyvin. Ensin etsittiin romanttista ravintolaa, mutta sitten todettiin, että ihan yhtä hyvin voidaan syödä lähellä. Pienen kävelyn ja etsiskelyn jälkeen löydettiin nepalilainen ravintola keskellä amerikkalaista korpea, ja se kontrasti oli jo aika kutkuttava. Lisäksi me ei lasten kanssa koskaan voida syödä mausteista ruokaa, koska se ainoa heistä, joka nauttii aterian tulisuudesta, suosii sitä meksikolaista chiliä. 


Käytiin ostoksilla. Löydettiin lapsille tuliaiset, katseltiin tuulikelloja ja hankittiin vihdoinkin unisieppari, jollaista olen jo pitkään meidän makuuhuoneeseen tahtonut. Tuikitarpeellisia juttuja.


Mentiin parihierontaan. Puolisolla on toimistotyöläisen kestojumeja ja mä taas juoksin viime viikolla pohkeeni rikki uusilla five fingers -paljasjalkatossuilla. Ambient-musiikki ja eteeriset öljyt rentouttivat ja rauhoittivat! Mietin, miksi me ei tehdä tämmöistä useammin. Muistin, että meillä ei yleensä ole aikaa tällaiseen.


Sitten alkoikin olla jo ikävä kotiin ja lasten luokse. Vuoristotie Big Bear Lakelle on aika jännä ja mutkikas, mutta maisemiltaan kaunis ja hyvässä kunnossa. Jos lähtiessä ei L.A:n puolella juutu ruuhkaan (aina juuttuu), niin matka olisi meiltä vain 2,5 tuntia. Tänne voisi tulla uudestaan muksujen kanssakin, vaikka talvisaikaan... Ai mut lunta ja pakkasta. Hrrrr.


Me ei olla puolison kanssa koskaan oltu näin pitkään yhdessä ihan kahdestaan. Oli ihanaa huomata, vaikka se kyllä tavallaan ihan tiedettiin, että toisen kanssa on hyvä olla myös silloin, kun mikään ei meidän yhdessäoloa häiritse eikä suodata.

Pus!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti